Heerlijk naar de sauna met een nieuwe hamamdoek!

Saunatips!

Een saunabezoek is bedoelt om stress en vermoeidheid te verdrijven. Je komt heerlijk tot rust en voelt je als herboren.
De sauna ververst al je vochtreserves,bouwt weerstand op en geeft je geest een flinke dosis rust en ontspanning!


Tips voor een ontspannen saunabezoek:

- Langzaam en geleidelijk het lichaam opwarmen is belangrijk.

- Begin met een warme douche en warm je voeten op in het voetenbad.

- Begin een saunagang op de bovenste zit of ligplank.

- Ga in de sauna altijd op een grote Hamamdoek zitten of liggen.

- Met de voeten en billen op gelijke hoogte warmt het lichaam gelijkmatiger op.

- een gemiddeld saunabezoek duurt per keer 8 tot 12 minuten. luister goed naar je lichaam!

- Ga voordat je de sauna verlaat de laatste 2 minuten nog even op het laagste niveau zitten.

- Zorg voor voldoende afkoeling na het gebruik van de sauna. Neem een koude douche. Voor de    echte bikkels is er ook nog een koud dompelbad. Wandel rustig naar buiten (10 tot15min) en zuig  de longen vol met frisse lucht. Ga bij de eerste rilling weer naar binnen.

- Het afkoelen is net zo belangrijk als het opwarmen.
Slechts na afkoeling ontstaat het verkwikkende saunagevoel.

- Neem voldoende rust voordat je je saunagang herhaalt.

- Drink voldoende maar geen alcohol.

- Ga nooit gehaast of hongerig de sauna in. Neem er de tijd voor.

- Wacht na een lichamelijke inspanning 15 tot 30 minuten voordat je de sauna ingaat.

Benodigheden Sauna:

2 Hamamdoeken, badjas, slippers, douche/toiletspullen

Sauna en zonnebank:

Combineer je graag een saunabezoek met de zonnebank. Begin dan met de zonnebank en wacht vervolgens een half uurtje voordat je de sauna induikt.

Kijk voor meer saunatips op supersauna.nl

Saunadoek nodig?

Ga jij regelmatig naar de sauna? Dan neem je natuurlijk zo’n praktische en mooie grote hamamdoek van 123hamamdoek mee. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook nog eens erg comfortabel in het gebruik. Precies wat je in de sauna nodig hebt. Ze zijn uiterst licht van gewicht en nemen toch veel vocht op.Ze zijn bovendien heel snel droog, goed te wassen en makkelijk mee te nemen. De Hamamdoeken van 123hamamdoek voelen zich in de sauna helemaal thuis!
Basic hamamdoek 100x200 Call it fouta
Hamamdoek basic al vanaf €19,95

Hamam (Wikipedia)

hippe hamamdoek in de sauna

In een hamam

Een hamamhammam of Turks badhuis (Arabisch: الحمام, ḥammām‎) is een plek waar mensen zich kunnen wassen en heeft daarmee ook een sterke sociale functie. Doorgaans is een hamam uitgerust met een stoombad. Hamams komen veel voor in het Hoogland van Iran, de Arabische wereld en Turkije. In Europa leerde men deze vorm van baden kennen via hetOttomaanse Rijk. De bekendste hamam in Europa is Rudas gyógyfürdő in Boedapest.

De hamam heeft zich ontwikkeld vanuit de badhuizen uit het Romeinse Rijk en het Byzantijnse Rijk, in combinatie met de Centraal-Aziatische en Turkse traditie van het stoombaden en de islamitische rituele reiniging. Een hamam bestaat uit drie kamers die met elkaar verbonden zijn: de hararet of sicaklik of hete ruimte, de sogukluk of warme ruimte en decamekan of koele ruimte. Verder is de camekan ook de entreeruimte. De hararet of sicaklik is te vergelijken met het Romeinse caldarium, de sogukluk met het tepidarium en de camekan met het apodyterium.[1]

De meeste hamams hebben gescheiden ruimtes voor mannen en vrouwen, of hebben vaste tijdstippen waarop de mannen of de vrouwen kunnen baden. De baders komen binnen in de camekan, waar ook kleedruimtes zijn. Na het omkleden slaat men een pestemal om de middel heen, een doek van zijde of katoen. Ook trekt men nalin aan, houten badslippers. Meestal is het mogelijk om eigen zwemkleding en slippers aan te trekken.

Eerst gaat men naar de hararet, de hete ruimte gevuld met stoom. Boven deze ruimte is meestal een koepel met kleine vensters, om daglicht binnen te laten. In het midden van deze ruimte bevindt zich een verhoogd marmeren gedeelte, de göbek taşı of buiksteen genoemd. In de hoeken van deze ruimte zijn kurnas (kleine waterbassins) of douches voor het wassen en afspoelen van het lichaam.

Het is de bedoeling dat de bader gaat liggen op het marmeren gedeelte, zodat de poriën zich kunnen openen om uit te zweten. Daarna komt iemand van het badpersoneel, de tellak genoemd, om het lichaam van de bader te overgieten met warm water. Daarna wordt het gehele lichaam ingewreven met sabon beldi, een zachte zeep, gemaakt van olijfolie. Na het inzepen wordt het lichaam gescrubt met een kese, een ruwe handschoen. Daarna wordt het lichaam eerst met warm en daarna met koud water afgespoeld. Vervolgens neemt de tellak een schuimzak, gevuld met schuim van (geparfumeerde) zeep, waarmee hij het gehele lichaam overvloedig mee bedekt. Hierna wordt het lichaam daarmee gemasseerd. Verder wordt het gehele lichaam met olie ingesmeerd en volgt een massage. Daarvoor wordt meestal (geparfumeerde) olijfolie of arganolie voor gebruikt, soms verwarmd. Ook het haar wordt gewassen. Na de behandeling gaat men naar de camekan, waar men zich afdroogt, een kopje thee kan drinken of iets eten. Vrouwen kunnen er ook hun haar en handpalmen laten verven met henna en zich inwrijven met geurige oliën, zoals ambersandelhoutkamfer of muskus.[2]

Ook in Nederland zijn enkele hamams te vinden. Sommige zijn onderdeel van het moderne saunabedrijf en de gast wordt er verzorgd door een saunameester.

Hamamdoek kopen?

Shop hier veilig en online uw hippe hamamdoek of kikoydoek.

Volg ons ⬇️  en blijf direct op de hoogte van de leukste actie,s.

facebook 123hamamdoek

   twitter 123hamamdoek   instagram 123hamamdoek   

                                                                   
   

 

 

 

© 2013 - 2022 123hamamdoek.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel